SAYFALAR

21 Ocak 2014 Salı

GEZİ PARKI ZAMANINDA KIZIMA YAZDIĞIM MEKTUP,GÜZEL KIZIM PAYLAŞMIŞ

Gezi Parkı'ndaki gençlerin ebevenylerine seslenenlere annemden gelen cevabı aynen aktarıyorum. Keşke biraz utanmanız olsaydı.

"Bir suçlu varsa eğer, bütün suç bizim. 
Şimdi ebeveynlerine seslenip, alın onları ordan diye bahsettiğiniz gençleri dünyaya getirdiğimizde, biz onların da birer birey olduğunu asla göz ardı etmedik. Küçük yaşta söz hakkı verdik onlara, özgüvenle büyümelerini istedik. 
Yanlış yaptığımızda özür de diledik, yanlış yaptıklarında özür dilemelerini öğrettik. Ailelerimizin içinde alınan kararlarda onlara da söz hakkı verdik ve kararlarını değerlendirdik.
Gerektiğinde kendi sorunlarımızla baş edemediğimizde onlardan yardım istedik. En zor dönemlerimizde ailemizi onların toparladığını da gördük, öğrendik.
Dili, inancı, ırkı ne olursa olsun onlara, insanları sevmeyi, insanlığı öğrettik. Hep okumalarını, koşullar ne olursa olsun haklarını aramalarını öğütledik. Yalan söylemenin, aldatmanın yanlışlığını öğrettik. Küçücük birer çocukken onlara harçlıklarını paylaşmalarını öğütledik. Büyüyüp birer yetişkin olduklarında bunu algılayamayan sizler, bize seslenip çoçuklarınızı alın ordan, dikkat edin derken, biz aslında çocuklarımızın bizlere sahip çıktığını gördük.
Evet, suçlu bizleriz.
Onlara, göz göre göre yalan söyleyen, dürüstlükten uzak, söz hakkı vermeyi bile çok gören, dinlemekten aciz, yalanı ve çarpıtmayı bu denli güzel kullanan insanların da olduğunu öğretmemişiz.

Gaz bombaları Gezi Parkı'na değil bizim evlerimizin içine atılmalı, dedim ya tüm suç bizim."

6 yorum:

daisy dedi ki...

Çok güzel ve etkileyici bir mektup. Tebrikler. Keşke mektubun hitap ettiği kesimde de birazcık vicdan ve insanlık olsa ve asıl onlar etkilense. Ama ne gezer?!

daisy dedi ki...

Bugün de pembe olmuş kadın. Ayyy ben bloggera bir bukalemun kazandırdım aaaa dostlar . Kadın her gün renk değiştiriyor :D

Unknown dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler

daisy dedi ki...

Bu ne kız? Otomatik cevap mı veriyor senin blog :D

gooogoook dedi ki...

Çok çok güzel bu yazı.. Keşke herkes okuduğundan birşeyler anlasa...

Unknown dedi ki...

Sağol canım,Anlayana sivri sinek saz,anlamayana davul zurna az...