SAYFALAR

23 Ocak 2014 Perşembe

TİROİD HASTALIĞININ BAŞIMA GETİRDİKLERİ

           
        Bundan iki yıl önce bu hastalıkla karşında feleğim şaştı.Vücudumun orkestra şefini            kaybetmiştim.Yani sizin anlayacağınız bütün organlarım kafasına göre takılıyorlardı artık.
             Göbeğim almış başını gidiyor,kilolar benimle dalga geçercesine vücuduma yapışıp kalıyor.Bu gün buna son vermeye geç de olsa karar verdim.Doktor benim bu kararıma yardımcı olmak için kulaklarıma iğneler taktı.

              İlk listemi sizinle paylaşıyorum:
             
             Sabah :iki dilim tam  buğday ekmeği ,az yağlı peynir(çökelek  güzeldir),sebzeler (domates,salatalık) ...,şekersiz çay...
              Arada 2 tane ceviz( mutlaka yenilecek)
              Öğlen:2dilim Çavdar ekmeği ,1 kase yoğurt,1tabak salata.
              Ikindi:1 elma
              Akşam:150 gr tavuk,1kase cacık,1tabak salata
              Yatmadan iki saat önce 2 tane mandalina

          Başladık bakalım azmetmek,odaklanmak,kararvermek bu işi bitirir mi bilmiyorum. Ama ben kararımı verdim galiba bu tiroid beni bitirmeden ben onunla baş etmeliyim.

6 yorum:

daisy dedi ki...

Ben de yapsam olur mu bunu?

Handan dedi ki...

Geçen senelerde bir ara büyük bir umutla tiroid ölçümü yaptırmıştım. Sonuç tam bir hüsran. Tiroidle ilgili bir sorunum yokmuş, tamamıyla oburlukmuş benimkisi :)

Ben de başlamalıyım rejime ama önce bir iyileşeyim. Boğazım acırken ne bulsam yiyorum yumuşatsın diye. Eh, bulduklarım da hiç marul, turp olmuyor tabi :)

Unknown dedi ki...

Olur tabi arkadaşım .zaten işin özü az yemeeekkk...

Unknown dedi ki...

Handancığım tiroid sorununun olmasına sevinmelisin.Bu listeyi ikimiz aynı şekilde yapsak sen benden fazla kilo verirsin,çünkü bende maalesef metabolizma nanay yani kafasına göre takılıyor;)

Adsız dedi ki...

senin kadar duygusal akıllı vefakar sevgi dolu kadın varmıdır bilmem sen azmedersen herşeyin üstesinden gelirsin nelerin gelmedinki tiroitmiş kilolarmış vertigoymuş geç bunları canım yeterki sen iste seni seviyorum günertoş bunu biliyorsundur ama içimden geldi canım......

kadriye dedi ki...

Yaklaşık 15 yıldır hipotiroidim maalesef. Ömür boyu ilaç kullanacaksınız ve bu ilaç bazen az gelecek.Yine malesef ki bunu kilo alınca farkedeceksiniz. Hiç güzel şeyler söylemiyorum biliyorum ama son kötü cümlem: çok kolay kilo alıp çok zor vereceksiniz:(( sevgilerimle